Gordijnen op Maat

Gordijnen

Gordijnen kunnen zeer bepalend zijn voor de sfeer in uw huis, horeca of andere gelegenheid. Wij helpen u graag uw keuze te maken uit de zeer brede collectie gordijnstoffen die wij u in onze winkel in Haarlem kunnen laten zien. De gordijnstalen die wij in onze showroom in Haarlem hebben, zijn er voor u om mee te nemen. U kunt dan zelf in uw eigen omgeving bepalen of het de gordijn stof is waar u op zoek naar bent.

Gordijnen kleden je woning aan

Ze kunnen van veel invloed zijn op de sfeer in uw huis of ander vertrek. Met een goede keuze van gordijnen kunt u een vertrek een eigen uitstraling, stijl en ambiance geven. Er zijn ook andere redenen om gordijnen te nemen. Gordijnen zijn geluiddempend, voor uw privacy en werkt bovendien energiebesparend. Ook voor het slaapkamervertrek zijn gordijnen met een blackoutvoering zeer belangrijk voor een goede nachtrust. Realiseer u ook bij de keuze dat gordijnen zowel van binnen als van buiten worden gezien.

Schuine gordijnen

Tegenwoordig ziet men in de nieuwe woning architectuur steeds meer raamwerk met speciale maten. Voor raamdecoratie is het een uitdaging om hier iets voor te bedenken. Voor de schuine ramen met soms ook behoorlijke hoogtes (zie 3e foto rechts) heeft Zeegers&Tesselaar Stoffering al veel expertise opgedaan op het gebied confectie gordijnen. Schuine gordijnen met grote hoogtes adviseren wij altijd een rail met trekkoord.

Gordijnstoffen van hoge kwaliteit

De gordijnstoffen die wij gebruiken zijn onder andere van Jab, Chivasso, Romo, SilveraPierre Frey, Osborne & Little en de Ploeg. Ook kunt uw gordijnen laten maken met stoffen van Etro, Lizzo, Mulberry, Ralph Lauren, Zinc en Kirby design.  Deze gordijnmerken staan bekend om hun goede kwaliteit en hun prachtige dessins. Zo hebben wij prachtige stoffen van natuurlijke materialen zoals linnen, zijde, katoen, viscose, etc.. Voor projecten adviseren wij vaak trevira gordijn stoffen. Voor advies over overgordijnen, inbetween gordijnen of vitrage bent u bij Zeegers&Tesselaar op het juiste adres. Zo zijn er ook verschillende type gordijnen, zoals:

 • Vouwgordijnen
 • Standaard gordijn met een enkele of dubbele plooi
 • Gordijnen met inslagringen/zeilringen
 • Wave gordijnen
 • Paneel gordijnen

Om er zeker van te zijn dat de gordijnen prachtig komen te hangen worden deze door ons vakkundig opgemeten, geconfectioneerd en gemonteerd.

Ophangsystemen

Wij kunnen verschillende soorten gordijnen (overgordijnen, in between gordijn of vitrage gordijnen) voor u maken met een enkele of een dubbele plooi. Bovendien kunt u kiezen uit diverse ophangsystemen voor uw gordijnen zoals G-rails, roeden met ringen en rail-roedes. Ook kunnen zeilringen/inslagringen worden aangebracht. Zo kunt u na deskundig overleg de confectie van de gordijnen zelf bepalen. Wij leveren bij de gordijnen roedes en rails van Interstil en Forest.

Wave systeem

Wilt u een strak en modern gordijn? Zeker voor schuifpuien en grote ramen is het wave systeem de oplossing. Hierbij wordt aan de bovenkant van het gordijn gestikt in een speciale band met touwtjes tussen de plooien. Die touwtjes zorgen ervoor dat het gordijn niet verder kan schuiven dan de touwtjes lang zijn en zo een golvende ‘wave’ creëert. Het wave systeem komt altijd onder de roede te hangen zodat uw gordijn (zeker met soepele stoffen) een mooie en frisse uitstraling heeft. Dit systeem lijkt erg op het systeem met inslagringen alleen kan dit systeem veel beter over de rail glijden. Zie de afbeeldingen hieronder.

Wave overzicht 200x300Wave systeem bovenaanzicht 200x300Schuine gordijnen

Naast gordijnen willen wij u ook in kennis brengen met andere vormen van raamdecoratie die wij verkopen in onze showroom in Haarlem zoals shutters van Jasno Shutters. Tevens verkopen wij in de showroom in Haarlem de collectie van luxaflex bestaande uit:

 • Horizontale Jaloezieën
 • Verticale Jaloezieën
 • Rolgordijnen
 • Vouwgordijnen / blinds / Roman shades
 • Duette Shades
 • Plissé Shades
 • Facette Shades
 • Horren (Plissé hordeuren)
 • Sihouette Shades
 • Roman Shades
 • Twist Rolgordijnen
 • Paneel Gordijnen

Klik hier voor onze collectie gordijnroedes. Wilt u ook prachtige gordijnen in uw woning toepassen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of kom langs in onze showroom in Haarlem om al onze gordijnstalen te bekijken. Graag bespreken wij samen met u, hoe wij deze sfeervolle gordijnen het beste in uw interieur kunnen opnemen.