Designers Guild

De invloeden en inspiratiebronnen van Tricia Guild.

Tricia Guild is de oprichtster van het hele bekende stofkenmerk  “Designers Guild”. Waar haalt Tricia Guild haar invloeden en inspiratiebronnen vandaan. Dit is haar visie:

Elk Project is uniek en heeft zijn eigen combinatie van contrasterende perspectieven d.w.z. het perspectief van de ruimtes, het perspectief van de ramen, het perspectief van de eigenaars en dat van haar zelf. Of het nu gaat om een grote of kleine ruimte, traditioneel of eigentijds, bescheiden of veel, de uitdaging blijft om voor elk concept de juiste benadering te kiezen. Tegelijkertijd is Tricia Guild erop uit om een vernieuwende, harmonieuze sfeer te scheppen die de ruimte karakter en levendigheid geeft. Door de combinatie van kleuren, dessins, texturen en vormen te gebruiken wilt ze laten zien hoe flexibel deze ingrediënten zijn. Het is dus mogelijk om een bepaalde stijl te vinden en aan te passen waardoor een ruimte een volledige metamorfose kan ondergaan.

Designers Guild

Stof bank Reticello

Designers Guild…..metamorfose.

Vaak worden dezelfde elementen gebruikt in verschillende ruimtes. Maar als je deze elementen anders aankleedt wordt het karakter en sfeer van de ruimtes geheel anders. Met de meubelstoffen, gordijnstoffen, kleden, meubels en behang van Designers Guild kunt u vele richtingen op. Designers Guild heeft een veelzijdigheid aan stoffen met heel veel kleuren, dessins, eigentijdse, klassieke motieven en allemaal met hun eigen individualiteit. Ruime hoeveelheden gevoerde stoffen maken een ruimte warm en informeel, terwijl ongevoerde banen een vertrek  een moderner tintje kunnen geven. Kleur is voor Tricia een onderwerp dat haar eindeloos fascineert. Als je aan een repertoire verschillende schakeringen van eenzelfde kleurenpalet, verschillende tinten van normale kleuren verleent en contrasten, accenten en nog veel meer gebruikt dan is het effect ” Woh”! Je creëert hierdoor  persoonlijkheid en vitaliteit aan je eigen ruimte. Ook met dessins kunnen mooie effecten bereikt worden: In de ene ruimte worden ze in overvloed gebruikt en in een andere ruimte volstaat een enkel gedessineerde kussen tussen een aantal effen gekleurde vlakken. Zie onderstaand als voorbeeld.

Designers Guild